UN VIITOR PENTRU COPIII NOȘTRI

PROIECTUL AER CURAT PENTRU VIITOR

5 grade Celsius … civilizaţia omenească se prăbuşeşte…

Zonele nelocuibile se pot extinde, rezervoarele de apa si ghetarii care alimenteaza marile orase pot seca si refugiatiatii de mediu pot atinge numarul milioanelor.  E posibil ca civilizatia umana sa inceapa sa se prabuseasca odata cu schimbarile climatice dramatice care au loc. Cel mai probabil, cei mai saraci oameni vor suferi cel mai mult.

 

 

 

 

Zone extinse, candva cu climat temperata, din emisfera sudica si nordica ar putea deveni zone nelocuibile…

 

 

Rezervoarele de apa si ghetarii care alimenteaza marile orase ar putea seca. Los Angeles, Cairo, Lima, Bombay vor fi lipsite de apa si refugiatii de mediu ar putea numara cu sutele de milioane.

 

Aceasta ar putea fi lumea noastra la o incalzire globala de 5 grade Celsius…

 

„Intr-o lume mai calda cu cinci grade…, va fi imposibil de imaginat ca civilizatia omeneasca sa poate suporta un astfel de soc climatic.” (Mark Lynas)

Acum intram in zona crepusculara a schimbarilor climatice… un cosmar al perspectivei asupra vietii pe pamant si probabil cel mai infricosator lucru e cat de mult nu putem cunoaste despre ce se va putea intampla.

Sistemele sociale traditionale s-ar prabusi.

„Cred ca saracii de pretutindeni vor fi cei care vor suferi cel mai mult. Daca luam de exmplu, situatia urganului Katrina, care nu spun ca a fost in mod necesar produs de schimbarile climatice induse de activitatea umana, cine au fost cei care au suferit cel mai mult? Cei mai saraci dintre cei mai saraci. Ei au fost pur si simplu uitati.”

Cel mai bun mod de a supravietui catastrofelor unei planete mai fierbinti este in primul rand, prevenirea acestor catastrofe. Esecul in a preveni aceste dezastre ne va aduce fata in fata cu alegeri mult mai dificile.

Reclame

No comments yet»

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: