UN VIITOR PENTRU COPIII NOȘTRI

PROIECTUL AER CURAT PENTRU VIITOR

Şase grade Celsius încălzire globală în secolul 21 pot schimba destinul omenirii…

Recent, canalul de televiziune National Geografic a lansat documentarul „Sase grade fatale” privind evolutia schimbarilor climatice, amenintarile care asteapta omenirea cu fiecare grad de incalzire a temperaturii globale, precum si masuri ce trebuie luate pentru ameliorarea acestor procese, inainte ca schimbarile climatice sa scape cu totul de sub controlul nostru.

Documentarul se bazeaza pe cartea britanicului Mark Lynas –  „Six Degrees: Our Future on Hotter Planet” – care descrie in modul cel mai complex si detaliat previziunile privind impactul pe care il va avea asupra planetei fiecare grad de crestere a temperaturii globale, carte publicata in anul 2006, precum si pe numeroase studii de specialitate ale cercetatorilor din diverse domenii conexe Schimbarilor Climatice, inclusiv Raportul al 4-lea al Comisiei Interguvernamentale a Natiunilor Unite si Organizatiei Meteorologice Mondiale privind Schimbarile Climatice (Intergovernmental Panel for Climate Changes) – Comisie laureata a Premiului Nobel Pentru Pace 2007 impreuna cu unul dintre cei mai activi politicieni la nivel mondial in domeniul Schimbarilor Climatice, americanul Al Gore.

Comitetul Norvegian de decernare a premiilor Nobel a acordat acest premiu „pentru efortul lor (IPCC si AL Gore) de a disemina cunostiintele legate de schimbarile climatice induse de activitatea umana si pentru stabilirea unei baze comune de actiune pentru luarea unor masuri necesare combaterii schimbarilor climatice”.

Oamenii de stiinta arata ca activitatea umana a determinat o crestere a temperaturii globale din ultimiul secol fara precedent in istoria omeneasca. De asemenea, se prevede o crestere a temperaturii globale cu pana la 6 grade Celsius pana la sfarsitul secolului, daca omenirea nu intervine cu masuri rapide si eficiente pentru amelioarea schimbarilor climatice. Aceasta crestere a temperaturii aduce cu sine nu doar amenintarea unor catastrofe naturale care tind sa se instaleze ca evenimente meteorlogice obisnuite ci si amenintari ale unor conflicte intra si inter-statele asupra resurselor. 

Cunostintele legate de schimbarile climatice si toate aspectele conexe acestui fenomen stau la baza unor actiuni necesare a fi luate foarte urgent la nivel mondial atat pentru amelioarera incalzirii globale si a fenomenelor care insotesc acest proces, cat si pentru reducerea amenintarii pe care incalzirea globala o aduce asupra securitatii lumii. 

In continuare, redam textual, continutul documentarului „Sase Grade Fatale”, realizate de National Geografic, cu previziunile specifice fiecarui grad de incalzire globala…

Reclame

3 comentarii»

  coisaboubsild wrote @

cool sitename man)))
––––––––
ad: http://xabul.ru/

  Emenolefmow wrote @

yo, great name for site)))
––––––––
sponsored link: http://semev.ru/

  Emenolefmow wrote @

great domain name for blog like this)))
––––––––
internet signature: http://ponon.ru/ckc647f


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: