UN VIITOR PENTRU COPIII NOȘTRI

PROIECTUL AER CURAT PENTRU VIITOR

Confecționează-ți singur colectoare solare!

În cadrul proiectului Aer Curat Pentru Viitor s-au derulat 3 sesiuni de confecționare de colectoare solare.

Primul colector a fost confecționat de către elevi și profesori din Sighișoara, sistem care a intrat în dotarea de laborator a Colegiului Mircea Eliade. Acesta va fi folosit pentru demonstrații privind utilizarea energiei regenerabile si va fi disponibil pentru vizite în scopuri educativ-demonstrative și pentru celalalte școli din oraș sau împrejurimi.

Alte două colectoare au fost confecționate în cadrul a două sesiuni practice organizate cu bărbați rromi. La aceste sesiuni au mai participat 3 români, un maghiar, un german.

Cele două colectoare realizate de ei au fost incluse în sistemul solar de încălzire apă menajeră din satul Șoard, instalat pe proprietatea Fundației Dayspring, locație care deservește programele educaționale ale altor 3 ONG-uri din Sighișoara, în beneficiul comunității rroma locale.

Prezentarea de jos cuprinde sumarul unui proiect derulat de către Asociația Prietenii Pământului, din Galați pe litoralul Mării Negre, stațiunea Saturn.

Domnul ing. Ion Zamfir a fost coordonatorul acestui proiect, în cadrul căruia, după instruirea a 3 instalatori, au fost confecționate 50 de colectoare utilizate pentru necesarul de apă caldă al unui hotel cu o capacitate de 110 camere.

În cadrul Proiectului Aer Curat Pentru Viitor, am beneficiat de consultanta d-lui ing. Ion Zamfir, în activitățile practice de confecționare a colctoarelor solare. De asemenea, dânsul a avut o contribuție semnificativă în proiectarea sistemului solar de încălzire apă menajeră din Șoard, sistem care a inclus, pe lângă cele două colectoare, o pompă submersibilă cu controller alimentată de două panouri fotovoltaice cu acumulaor solar, o stație solară de automatizări cu propriul panou fotovoltaic, un boiler trivalent, vană termostatată pentru instalații solare, precum și alte componente de instalații și automatizări.

Pentru a avea o perspectivă sumară asupra etapelor procesului confecționării de colectoare solare, descarcă și citește prezentarea de mai jos:

implementare-proiect-de-utilizare-a-energiei-solare

Vom reveni cu informații detaliate despre costurile  unui colector pe care ți-l confeționezi singur, o schiță tehnică, necesarul de materiale, etc.

Aici găsești informații detaliate despre costurile  unui colector pe care ți-l confeționezi singur, o schiță tehnică, necesarul de materiale, etc.

Confectionare_colectoare_solare_DIY.pdf

Reclame

2 comentarii»

  Extenze wrote @

I keep listening to the news speak about getting free online grant applications so I have been looking around for the best site to get one.

  buyvigrx wrote @

Hi there, I found your blog via Google while searching for first aid for a heart attack and your post looks very interesting for me.

vigrx


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: