UN VIITOR PENTRU COPIII NOȘTRI

PROIECTUL AER CURAT PENTRU VIITOR

AER CURAT PENTRU VIITOR

PROIECTUL AER CURAT PENTRU VIITOR

Dorind să ne aducem contribuția și să întreprindem diverse acțiuni, oricât de mici, de prevenire și adaptare vizavi de fenomenul Schimbărilor Climatice,  Asociația Sighișoara Durabilă a inițiat anul trecut un proiect educațional-demonstrativ în domeniul Schimbări Climatice și Energie Regenerabilă. Proiectul Aer Curat Pentru Viitor a beneficiat de cofinanțare parțială din partea Fondului Global de Mediu, Programul de Granturi Mici, fiind implementat cu sprijinul Programului de Dezvoltare al Națiunilor Unite și în parteneriat și colaborare cu numeroase instituții la nivel național, regional, județean și local.     

                              

Activitățile proiectului s-au derulat în decursul lunilor ianuarie -septembrie 2008, având ca beneficiari peste 30 jurnaliști, 100 profesori,  700 elevi, 200 cetățeni rromi, prin activități directe, precum și alte categorii ale populației, prin activități de conștientizare. 

Proiectul a cuprins:
– organizarea de sesiuni de conștientizare-instruire în domeniul Schimbări Climatice – Energie Regenerabilă pentru jurnaliști și activiști de mediu, profesori și elevi din 10 școli din Sighișoara și satele Șoard, Țigmandru, Daneș, precum și pentru 4 comunități rroma din localitățile menționate. În cadrul sesiunilor de instruire pentru jurnaliști, am beneficiat de asistența unor vorbitori cu vastă experiență, ca doamna Aristița Busuioc din cadrul Agenției Naționale de Meteorologie, co-autor al celui de-al Patrulea Raport al Comisiei Interguverna-mentale pentru Schimbări Climatice (ONU), specialiști din cadrul APM Mureș, ARCE Mureș și din sectorul de afaceri, din cadrul S.C. Consult Energ S.R.L., Mediaș.

– conștientizare în rândul comunității locale și din cele 3 sate implicate prin articole de presă și pliante organizarea a 3 sesiuni practice de confecționare de colectoare solare cu participanți din rândul elevilor de liceu însoțiți de cadre didactice (sesiunea1), precum și participanți din 4 comunități rroma (sesiunile 2,3). Colectorul confecționat de elevi va fi folosit în dotarea de laborator a Colegiului Național Mircea Eliade.

 – proiectarea și instalarea unui sistem solar performant de încălzire apă menajeră în beneficiul a peste 100 de membri ai comunității rroma din satul Șoard (în special tineri și copii). Acest sistem a inclus și cele 2 colectoare confecționate de bărbații rromi. În cadrul sesiunilor practice, am beneficiat de asistența d-lui inginer Ion Zamfir, președintele Asociației Prietenii Pamântului din Galați).

Reclame

No comments yet»

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: